'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (2024)

  • Categorie: |Disney+|TV|

Welke Film Te Zien?

Van Kamp Halfbloed tot de berg Olympus en alles daartussenin, er zijn zoveel personages die je kunt ontmoeten in deze nieuwe serie!

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (1)

In 2005, auteur Rick Riordan heeft het eerste deel uitgebracht van een nieuwe serie fantasy-avonturenboeken, geïnspireerd op de Griekse mythologie. Dat eerste boek heette De bliksem dief , en nadat het in de boekwinkels over de hele wereld terechtkwam, werd het al snel een groot succes, waarmee het begon Percy Jackson en de Olympiërs franchise. De serie draait om de titulaire Percy Jackson, een twaalfjarige jongen die ontdekt dat hij in het geheim een ​​halfgod is. Percy's vader is Poseidon, de Griekse god van de zee, een verbluffende openbaring die zijn leven voor altijd verandert terwijl hij aan een reis begint om zijn identiteit te omarmen en een held te worden.

De boekenreeks is al eerder aangepast, met de eerste twee romans, De bliksem dief En Zee van monsters , die respectievelijk in 2010 en 2013 verfilmingen ontvingen. Ze kregen echter allebei gemengde recensies van publiek, critici en fans van het bronmateriaal (om nog maar te zwijgen van Riordan zelf), waardoor de filmreeks werd afgebroken. Gelukkig hebben de boeken nu een kans om verlossing op het scherm te verdienen ze worden opnieuw aangepast, dit keer als tv-programma !

hoeveel seizoenen in game of thrones

Percy Jackson en de Olympiërs begint op woensdag 20 december 2023 met streamen op Disney+. Nu het eerste seizoen van de serie wordt aangepast De bliksem dief staan ​​we op het punt een grote mix van helden en schurken te ontmoeten die rechtstreeks uit de pagina's van Riordans geliefde roman komen. Dus waarom zou je, voordat je in deze krankzinnige wereld van Griekse goden en monsters springt, niet eerst met iedereen vertrouwd raken? Blijf hieronder lezen voor onze handige cast- en karaktergids voor de serie!

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (2)
Percy Jackson en de Olympiërs

ActieFantasie

De 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson moet in het reine komen met zijn nieuwe goddelijke krachten wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen; Met de hulp van zijn vriend moet Percy de orde in Olympus herstellen.

Datum van publicatie
20 december 2023
Vorm
Walker Scobell, Leah Jeffries, Aryan Simhadri, Lance Reddick , Toby Stephens
Hoofdgenre
Avontuur
Seizoenen
1
Schepper
Rick Riordan, Jonathan E. Steinberg
Streamingdienst(en)
Disney+
Franchise(s)
Percy Jackson en de Olympiërs

Walker Scobell als Percy Jackson

Zoals hierboven vermeld, wordt Percy’s leven op zijn kop gezet als hij leert over zijn goddelijke erfgoed. Als zoon van Poseidon wordt hij een doelwit voor monsters, en dus realiseert zijn moeder zich dat het leven in New York niet langer veilig voor hem is. Ze stuurt Percy naar Kamp Halfbloed, een beschermde gemeenschap voor Griekse halfgoden om meer te weten te komen over hun geschiedenis en te trainen om zichzelf tegen monsters te verdedigen. Alsof deze drastische verandering nog niet genoeg is, wordt Percy er ook van beschuldigd de bliksemschicht van Zeus te hebben gestolen, waardoor hij op een gevaarlijke zoektocht door het hele land wordt gestuurd om deze terug te halen.

Dit zal zijn Walker Scobell 's eerste keer dat hij de hoofdrol speelt in een tv-serie, maar de jonge acteur heeft al een stempel gedrukt op het publiek met zijn rollen op het grote scherm. In 2022 verscheen Scobell in films als Het Adam-project En Geheim hoofdkwartier , waarbij de eerste zijn allereerste rol op het scherm was, die ernaast verscheen Ryan Reynolds .

Leah Sava Jeffries als Annabeth Chase

Annabeth is een dochter van Athene, de godin van de wijsheid. Voordat Percy in Kamp Halfbloed arriveerde, woonde en trainde ze daar al vijf jaar. Als ervaren vechter vergezelt ze Percy op zijn zoektocht naar de ontbrekende bliksemschicht van Zeus. Annabeth speelt een cruciale rol bij het introduceren van Percy in zijn nieuwe verantwoordelijkheden als halfgod, bij het ontdekken van zijn verborgen vaardigheden als zoon van Poseidon en bij het navigeren door een gevaarlijke wereld vol monsters.

Lea Sava Jefferies is onlangs verschenen in films als Beest En Iets van Tiffany's . Ze speelde ook in tv-shows zoals rijk En Rel .

Arische Simhadri als Grover Underwood

Grover is Percy's beste vriend, een sater, een half mens half geit natuurgeest. Oorspronkelijk kreeg hij de opdracht om over Percy te waken terwijl hij in New York woonde. Als sater heeft Grover een diepe passie voor de natuur. Hij kan ook de emoties van halfgoden en monsters aanvoelen, waardoor hij een essentiële metgezel is voor Percy's zoektocht naar de bliksemschicht van Zeus. Grover profiteert van deze reis om op zoek te gaan naar Pan, de verloren god van de saters, het wild en de volksmuziek.

Arische Simhadri speelde in films als De hoofdact en de remake uit 2022 van Goedkoper per dozijn . Hij heeft ook stemwerk gedaan voor animatieshows zoals Kijk , Koninklijke rechercheur En Tijd voor avontuur: verre landen .

Charlie Bushnell als Luke Castellan

Luke is een zoon van Hermes, de god van reizigers en dieven. Hij arriveerde voor het eerst in Kamp Halfbloed met een heel jonge Annabeth, nadat hij haar tijdens hun onverwachte reis samen tegen monsters had beschermd. De twee delen nu een zeer sterke broer-achtige band. Op negentienjarige leeftijd is Luke ook een van de oudere halfgoden in Kamp Halfbloed en daarom is hij de hoofdadviseur van de Hermes-hut.

Charlie Bushnell speelde eerder Bobby Cañero-Reed, een van de hoofdpersonages in de Disney+ tv-serie Dagboek van een toekomstige president .

Dior Goodjohn als Clarisse La Rue

Clarisse is een dochter van Ares, de god van de oorlog. Ze deelt eigenschappen met haar vader en is een ongelooflijk bekwame vechter en gevechtsstrateeg, terwijl ze ook opvliegend en agressief is tegenover andere halfgoden. Ze heeft een sterk eergevoel en respecteert degenen die zichzelf kunnen bewijzen als bondgenoten, en uiteindelijk misschien zelfs als vrienden, wanneer zich ernstige situaties voordoen.

Dior Goodjohn is onlangs begonnen met tv-programma's zoals Hoofd van de klas En Ben je bang in het donker? , een heropleving van de originele Nickelodeon-anthologiereeks uit de jaren negentig.

Glynn Turman als Chiron / meneer Brunner

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (3)

Chiron is een centaur die fungeert als activiteitendirecteur in Kamp Halfbloed. In Olympus staat hij bekend als een deskundige leraar die heeft geholpen met het opleiden van mythische helden als Hercules. Percy ontmoette Chiron voor het eerst op school in New York, vermomd als zijn leraar Latijn: 'Mr. Brunner”, voordat hij leerde over zijn goddelijke wortels. Samen met Annabeth en Grover let Chiron altijd op Percy en helpt hij hem te trainen voor zijn zoektocht.

Glynn Turman heeft een uitgebreide acteercarrière gehad in zowel film als tv. Recentelijk was hij te zien in films als De weg terug , De zwarte onderkant van Ma Rainey , En Rustin . Hij speelde ook in populaire tv-shows zoals De draad , huis van leugens , En Fargo .

Jason Mantzoukas als Dionysus/Mr. D

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (4)

Dionysus (hoewel kampeerders hem meneer D noemen) is de god van wijn, feesten en waanzin. Wat een mix! Als straf van Zeus werd meneer D de directeur van Kamp Halfbloed. Hij komt in deze positie erg cynisch en lui over en doet vaak zijn uiterste best om kampeerders voor de lol te irriteren. Maar diep van binnen zorgt hij voor ze allemaal en geniet hij zelfs van zijn werk, ook al weigert hij dat te laten zien.

Jason Mantzoukas is geen onbekende op het gebied van televisie. Hij is misschien het best bekend als Adrian Pimento Brooklyn Negen-Negen , nadat hij ook was verschenen in shows zoals De goede plek En De competitie . Hij heeft onlangs zijn stem geleend aan Grote mond , Onoverwinnelijk , En Star Trek: Wonderkind ook.

25 dagen kerst freeform 2018

Virginia Kull als Sally Jackson

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (5)

Sally is Percy's liefhebbende moeder die in een snoepwinkel werkt. Ze begrijpt de grote gevaren waarmee alle halfgoden worden geconfronteerd en houdt Percy in het ongewisse over de identiteit van zijn vader, in de hoop hem tegen deze gevaren te beschermen. Maar zodra er monsters achter hem aan komen, realiseert Sally zich dat ze hem niet langer veilig kan houden in New York en neemt ze hem mee naar Kamp Halfbloed.

Virginia Elke heeft de afgelopen tien jaar in talloze tv-shows gespeeld, waaronder Grote kleine leugens , Slimme Piet , De dreigende toren , en meest recentelijk, NOS4A2 .

Timm Sharp als Gabe Ugliano

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (6)

Gabe is de stiefvader van Percy. Sally was lui, egoïstisch en fysiek mishandelend en trouwde slechts om één reden met Gabe: zijn walgelijk sterke 'geur'. Voor monsters hebben alle mensen een duidelijke geur, vooral halfgoden. Door met Gabe te trouwen hoopte Sally dat ze Percy kon beschermen door zijn geur te maskeren met die van haar vreselijke echtgenoot.

Tim Scherp is verschenen in tv-shows, waaronder Verlicht , Botte praatjes , En Gebaseerd op een waargebeurd verhaal . Hij speelde ook in films als Goede lichaamshouding En Samen samen .

Toby Stephens als Poseidon

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (7)

Poseidon is de god van de zee, stormen en paarden. Hij wordt ook beschouwd als een van de 'grote drie' goden, naast zijn broers Zeus en Hades. Nadat hij van een orakel het nieuws had ontvangen dat een van hun kinderen zou kunnen leiden tot de val van de berg Olympus, legde Poseidon een eed af aan zijn broers om geen relaties meer te hebben met stervelingen. Hij breekt het echter nadat hij verliefd is geworden op Sally Jackson, wat jaren later tot conflicten leidt wanneer Zeus vermoedt dat Poseidon Percy heeft gebruikt om zijn bliksemschicht te stelen.

Toby Stephens is misschien het best bekend om zijn tv-rollen als Captain Flint Zwarte zeilen en John Robinson in de reboot van 2018 Verdwaald in de ruimte . Hij portretteerde ook een James Bond-schurk, Gustav Graves, in 2002 Sterf een andere dag .

Lance Reddick als Zeus

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (8)

Zeus is de god van de lucht, de donder en de bliksem. Hij wordt beschouwd als de machtigste god op de berg Olympus, omdat hij de erfgenaam is van de Titanenkoning Kronos, die vóór de huidige generatie regeerde. Ondanks zijn autoriteitsniveau kan Zeus nog steeds erg paranoïde zijn over de acties van andere goden, vooral die van zijn broers. Dit is een belangrijke reden waarom Zeus Poseidon ervan verdenkt zijn bliksemschicht te hebben gestolen, wetende dat hij hun eed heeft gebroken door Percy te krijgen.

Zeus zal tragisch genoeg de laatste live-action tv-rol voor wijlen zijn Lance Reddick . Hij speelde in veel populaire series, zoals De draad , Bosch , En Zoom . In de film portretteerde hij Charon in de film John Wick franchise. Hij deed ook motion capture-optredens voor videogameseries zoals Bestemming En Horizon nul dageraad .

Jay Duplass als Hades

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (9)

Hades is de koning van de onderwereld, evenals de god van de doden en rijkdom. Hij blijft ver verwijderd van zijn broers en de andere goden op de berg Olympus en kiest ervoor gefocust te blijven op zijn werk van het martelen van zielen in eenzaamheid. Hoewel Hades sad*stisch en hardvochtig is met zijn straffen, houdt hij zich (meestal) aan een strikte morele code dat die straffen alleen voor overtreders bedoeld zijn.

films om te kijken als je je verveelt

Jay Duplass speelde de rol van Josh Pfefferman in de tv-serie Transparant , naast terugkerende rollen in shows zoals Het Mindy-project En Zoek feestje , En Industrie . Hij speelde onlangs in de Netflix-film Pijnstillers .

Megan Mullally als Alecto / mevrouw Dodds

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (10)

Alecto is een van de drie Furies, wraakzuchtige geesten die bevelen van Hades opvolgen om mensen in de onderwereld te martelen. Net als Chiron vermomt Alecto zichzelf als een van Percy's leraren op school en doet zich voor als zijn pre-algebra-leraar 'Ms. Dodds”. Nadat ze Percy probeert te vermoorden, leidt dit traumatische incident ertoe dat hij zijn halfgodstatus ontdekt en wordt Sally ertoe aangezet hem naar Kamp Halfbloed te brengen.

Megan Mullally portretteerde Karen Walker in de langlopende sitcom-serie Wil en Genade . Ze is ook verschenen in shows zoals Parken en recreatie , Partij neer , En 30 Rots . Momenteel vertolkt ze Alyson Lefebvrere Het Grote Noorden .

Lin-Manuel Miranda als Hermes

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (11)

Hermes is een van de zonen van Zeus. Zoals eerder vermeld, is hij ook de god van reizigers en dieven, evenals de vader van Luke. Hij fungeert als boodschapper van de goden op de berg Olympus. Wanneer Percy samen met Annabeth en Grover zijn zoektocht begint om de vermiste bliksemschicht van Zeus te vinden, helpt Hermes hen door magische voorwerpen te leveren om hen op hun reis te helpen.

Lin-Manuel Miranda kreeg voor het eerst bekendheid op Broadway als toneelschrijver en componist van hitmusicals zoals In de Hoogten En Hamilton . Later bracht hij zijn talenten naar animatiefilms zoals Oceaan En Charme . Hij speelde onlangs Lee Scoresby in de tv-bewerking van Zijn donkere materialen .

wie speelt de hulk in de avengers?

Adam Copeland als Ares

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (12)

Ares is een andere zoon van Zeus. Zoals eerder vermeld is hij ook de god van de oorlog en de vader van Clarisse. Gezien zijn goddelijke titel is het eerlijk om te zeggen dat Ares van geweld en vernietiging houdt, beide persoonlijkheidskenmerken die hem tot een soort verschoppeling op de berg Olympus hebben gemaakt. Hij neemt vaak roekeloze beslissingen en houdt ervan om letterlijk 'voor God te spelen' in dodelijke conflicten. Ondanks zijn strijdlustige houding heeft hij een gecompliceerd gevoel van genegenheid voor zijn kinderen.

Adam Copeland is beter bekend als Edge, zijn ringnaam in de WWE, en meer recentelijk, de AEW. Hij heeft eerder terugkerende rollen gehad in tv-shows zoals Toevluchtsoord En Vikingen .

Timothy Omundson als Hephaestus

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (13)

Hephaestus is de god van smederijen, vuur en smeden, waarbij de laatste zijn taak is op de berg Olympus. Als deskundige vakman besteedt hij het grootste deel van zijn tijd aan het sleutelen aan nieuwe uitvindingen in zijn atelier. Hephaestus heeft een bittere kijk op de wereld en heeft de neiging zijn vertrouwen in machines boven mensen te stellen, hoewel hij uitzonderingen maakt voor zijn kinderen.

Timotheus Omundson heeft karakters uit tv-shows zoals Sean Potter geportretteerd Emie oordelen en Carlton Lassiter in Psych . Hij heeft ook terugkerende rollen gehad in series als Xena: Strijdersprinses , Bovennatuurlijk , En Dit zijn wij .

Jessica Parker Kennedy als Medusa

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (14)

Medusa is een Gorgon, een mensachtig wezen met slangen als haar. Ze kan mensen in steen veranderen als ze in haar ogen staren. Medusa runt een grote winkel vol tuinkabouters en ornamenten, een ideale plek om de ongelukkige mensen die ze in steen veranderde te verbergen en ze voor te doen als 'beelden'. Jessica Parker Kennedy is misschien het meest bekend van haar tv-rollen als Nora West-Allen De flits en Max erin Zwarte zeilen . Ze had onlangs ook twee gastoptredens in de sketch-comedyserie, Ik denk dat je moet vertrekken met Tim Robinson .

Naast deze acteurs zullen ook de gastcastleden verschijnen Percy Jackson en de Olympiërs erbij betrekken Olivea Morton als Nancy Bobofit, Suzanne Cryer als Echidna, moeder van monsters, en Jason Gray-Stanford in een niet nader genoemde rol.

Percy Jackson en de Olympiërs gaat in première op Disney+ op 20 december 2023, met de eerste twee afleveringen. Na de première verschijnt er wekelijks op woensdag één nieuwe aflevering van de serie tot de finale op 31 januari 2024. Je kunt de serie bekijken op Disney+ via de volgende link:

Kijk op Disney+

'Percy Jackson and the Olympians' cast- en karaktergids - |Disney+|TV| (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5895

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.